Vrbica za SK: ABA 2 liga je bila izuzetno zanimljiva

autor: J. KOCEV

Mašan Vrbica bio je jedan od važnijih igrača KK Lovćen u prethodnoj sezoni. Miljenik cetinjske publike igrao je ključnu ulogu u nekoliko mečeva, i kada je on bio raspoložen Lovćen je mnoge mečeve rešavao u svoju korist.

Po prvi put sa nama, B reprezentativac Crne Gore odgovarao je na mnoga pitanja o košarci u reginu, svojim dostignućima i KK Lovćenu.

http://druga.aba-liga.com/

Kako biste opisali početak bavljenja ovim sportom?

“Mogu reći da sam se uporedo bavio tenisom i košarkom do svoje 16-te ne znajući sa kojim sportom nastaviti, a u jednom trenutku sam morao odlučiti. Onda sam dobio poziv od prvog tima da zaigram za seniore Lovćena i odlučio posvetiti se košarci.”

Koji su Vaši uspjesi na reprezentativnom nivou?

“Najveći uspjeh što se tiče reprezentacije ostvario sam u Estoniji (A divizija, mlada reprezentacija CG) gdje smo igrali četvrtfinale protiv Letonije koji su kasnije izgubili u finalu tog prvenstva. “

Osim sadašnjeg kluba, važno je pomenuti da ste nosili i dres Mege. Kakvo je to bilo iskustvo za Vas?

“Iskustvo u Megi je bilo veliko. Prvi moj angažman van Crne Gore. Mnogo sam naučio za taj period koji sam proveo tamo i napredovao na svim poljima. Igrao sam i trenirao sa igračima koji su godinu, ili dvije nakon toga otišli u NBA (Jokic, Zagorac, Jaramaz) moram reći da je zaista ogromno iskustvo.”

Sada ste na pripremama B reprezentacije Crne Gore za turnire u Kini. Očekivanja i atmosfera u timu?

“Pri kraju su pripreme za turnire u Kini. Radili smo izuzetno vrijedno i naporno i spremni ćemo dočekati te izazove. Imali smo malih poteškoća sa nekim povredama i bolestima, ali siguran sam da ćemo dočekati prvu utakmicu svi maksimalno spremni. Svakog možemo pobijediti. Trenirali smo dobro i vjerujemo u sebe. “

FOTO: KK LOVĆEN 1947

Imali ste odlučujuću ulogu u nekim duelima ABA 2 lige. Kakav je bio osjećaj postići odlučujuće poene protiv Borca i još nekih timova?

“ABA 2 liga je bila izuzetno zanimljiva i mnogo utakmica je odlučivala jedna lopta. U nekima sam ja dao odlučujuće poene, u nekima je neko drugi, na kraju slavi čitava ekipa i to je ono najvažnije.

Takođe je dobra stvar što Lovćen ponovo igra regionalnu ligu i što ljubitelji košarke na Cetinju opet gledaju neke velike klubove kao što su Borac, Bosna, Split… a mi imamo priliku igrati pred punim tribinama.”

Lovćen se polako vratio na košarkašku mapu Regiona. Komentar na to?

“Sezona je bila dosta dobra, praktično smo ostvarili sve ciljeve koje smo zacrtali i zadovoljni smo završili sva takmičenja i ono što je najbitnije, opet se obezbijedila ABA 2 liga.”

 

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.