Popović za SK: Imam veliku želju da se takmičim i dokazujem

autor: J. KOCEV

Petar Popović godinama unazad slovi za jednog od najboljih mladih igrača na prostoru gdje se igra ABA liga. Već kao juniorski reprezentativac Crne Gore privukao je veliku pažnju košarkaške javnosti u Evropi, a nedugo zatim postao je i više nego uspješan i na klupskom planu.

I pored ogromnih problema sa povredama istorijsku sezonu u dresu Budućnosti VOLI krunisao je titulom u ABA ligi. Naš sagovornik prvi put, prema ogromnoj želji i zahtjevima naših čitalaaca bio je sjajni bek novog predstavnika Regiona u Evroligi.

Kako opisujete svoj početak i vrijeme provedeno u KK Lovćen?

“Mislim da je vrlo bitno da od prvih koraka imate usađenu ljubav prema košarci i da imate dobru osnovu, ja sam to imao u Lovćenu zahvaljujući svim mojim trenerima, počevši od Đorđa Ivanovica, preko Veska Krivokapića, pa do Prla Radovića i svima njima sam neizmjerno zahvalan na svemu što su me naučili.”

Prije nekolike godine imali ste odličan nastup u dresu juniorske reprezentacije, nakon čega je uslijedila ponuda za odlazak u Grčku. Koliko je bilo teško sa 18 godina napustiti Crnu Goru?

“Pa iz ovog ugla gledano, mislim da su mi mnogo koristile dvije godine u Grčkoj, nisam se naigrao, ali sam naučio kako stvari funkcionišu u seniorskoj košarci, očvrsnuo sam i to mi i dan danas pomaže.”

Kako ocjenjujete kratak „boravak“ u Megi i rad sa Dejanom Milojevićem?

“Uživao sam u Megi tri mjeseca, stvarno samo imam najljepše stvari da kažem: sjajan klub, sjajna organizacija, sjajan trener.

Takođe mislim da je to bio izuzetno dobar potez za mene.”

FOTO: PARTIZAN NIS

Budućnost je prije dvije sezone odlučila da ukaže šansu mladim crnogorskim reprezentativcima Vama, Aleksi Iliću i Zoranu Nikoliću. Koliko smatrate ispravnim potezom dolazak u Podgoricu?

“Ispostavilo se da je to bio najbolji potez, kad osvojite Aba ligu tu nema sumnje… odličan potez je to bio.”

Prošla sezona je bila jedna od najuspješnijih u novijoj istoriji kluba. Tajna dobrih rezultata i zapravo baza za ostvarivanje istih bila je u oslanjanju na domaće igrače. Koliko je ta „hemija“ među vama uticala na sjajne rezultate?

“Izuzetno je važno da u timu vlada zdrava atmosfera. Mislim da naša svlačionica i atmosfera od prošle godine može da ide u udžbenike, u smislu kako treba da funkcioniše jedan tim. Mislim da je ključ toga 10,11 domaćih igrača.”

Važite za izuzetno motivisanog momka kada uđete na parket, što je i sam trener Džikić isticao u više navrata tokom sezone. Koji je izvor Vaše ogromne želje za agresivnom igrom, i otkud uopšte snage za presingom prije svega preko cijelog terena?

“Imam želju da se dokazujem i takmičim non stop, mislim da sve od toga polazi. Trudim da se da radim na terenu što trener traži od mene i to je to.”

Veliki broj povreda bio je ogroman probleme ekipi tokom većeg dijela sezone. Ipak, na kraju je stigla najveća satisfakcija za uloženi trud i sve što ste pretrpjeli, titula u ABA ligi. Kakav je bio osjećaj nekoliko dana nakon finalne serije sa Zvezdom?

“Nevjerovatan osjećaj je bio stvarno, prvo jer smo vidjeli da je grad živio za te utakmice sa Zvezdom, pogotovo poslije brejka u Beogradu, osjetili smo da možemo i sigurno da je to najljepši trenutak u karijerama mnogih od nas.”

Propustili ste ljetos reprezentativne akcije zbog povrede prsta na ruci, koju ste zadobili tokom finalna plej ofa ERSTE lige. Koliko je povreda sanirana i kako komentarišete pobjede Crne Gore nad Bjelorusijom i Slovenijom, koje su jako značajne pred nastavak Kvalifikacija za SP?

“Sanirao sam potpuno povredu, radim individualno već mjesec dana, osjecam se super. Dvije veoma važne pobjede, ta protiv Bjelorusije nije bila ni malo laka, imali smo taj pritisak, ali momci su to iznijeli kako treba i kao kruna je došla pobjeda protiv evropskog šampiona.”

Ocjena sezone na idividualnom planu?

“Zadovoljan sam, uvijek može bolje i očekujem da budem bolji ove sezone.”

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.