Lebron: Lejkersi su kao Kaubojsi, Petriotsi ili MUFC

autor: J. KOCEV

Lebron Džejms je za ESPN govorio o svojim očekivanjima do Los Anđeles Lejkersa kao i o igračima koji su došli u taj tim.

Lebron James

Jason Miller/Getty Images

Redžon Rondo, Lens Stivenson, Majkl Bizli i Džaval Mekgi su igrači koji su stigli u Lejkerse posle Lebrona. Džejms kaže da je svima njima zajedničko to što vole košarku.

Momci koji vole da igraju, to rade svakog dana i to vole. Dopada mi se i što Medžik Džonson voli to isto i zato je doveo te igrače. Ti momci, svakog dana kada se probude misle o košarci. Sve ostalo je sporedno. Radujemo se izazovima. Uvek će biti sumnji kada je moje ime tu svakako. Zato te kritike i sumnje neće biti iznenađenje”, kaže Lebron Džejms koji je objasnio i zašto je došao u Lejkerse.

 “Osetio sam da je to prelomni trenutak u mojoj karijeri kao kada sam otišao u Majami. Svi su govorili da idem u supertim, ali Majami je godinu dana pre nego što sam ja došao imao skor 35-47″, kazao je Lebron koji se malo prešao jer je Majami imao zapravo 47 pobeda u sezoni pre njega. 

Lejkersi nisu bili u plej-ofu nekoliko godina ali ovo je istorijska franšiza i istorijska organizacija koja se poredi sa onim najvećim. Kada pogledate Dalas Kaubojse, Nju Ingland Pejtriotse, Mančester Junajted, Boston Seltikse, to su istorijske franšize. Za mene je sjajno što sam došao ovde, ne samo za mene već i za moju porodicu i za košarku generalno”.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.