Pajović za SK: Jedva čekamo da počne Evroliga

autor: J. KOCEV

Leto je u punom zamahu. Turisti hrle na primorske ili planinske destinacije, kako bi pobegli od vreline, ali u Podgorici koja je poznata po tropskim letima nema odmora, bar ne za ekipu Budućnosti.

KK Budućnost

aba league

„Ma kakav odmor. Evo, upravo se vraćam sa treninga mlađih selekcija, 15. avgusta počinju pripreme prvog tima, idemo prvo u Kolašin gde ćemo odraditi prvu i najtežu fazu rada. Istovremeno, pratim i radove na dvorani ‘Morača’ i srećan sam kao malo dete. Izgledaće prelepo. To je dvorana u kojoj sam napravio prve košarkaške korake u kojoj sam odrastao i stvarno sam neizmerno srećan, što smo plasmanom u Evroligu, doneli elitne ekipe u glavni grad Crne Gore, a od ‘Morače’ napravili istinsku lepoticu, koja će na svakom meču u sezoni koja sledi biti ispunjena do poslednjeg mesta, jer je tražnja za godišnjim ulaznicama ogromna. Mislio sam da će se euforija malo stišati tokom leta, ali ništa od toga“, rekao je Gavrilo Pajović sportski direktor Budućnosti za Sport Klub i nastavio:

„Jedva čekamo svi u klubu da počne Evroliga. Iluzorno je trošiti reči o tome kakav smo uspeh napravili. Rano je da pričamo o ambicijama i ciljevima, ali mislim da smo tokom leta odradili sjajan posao na tržištu igrača. Sačuvali smo kompletnu ekipu koja je stigla do titule u ABA ligi, doveli četiri kvalitetna pojačanja. Znam iz iskustva da to nije dovoljno da očekujete dobre rezultate. Potrebno je kao i prošle sezone mnogo rada, truda i odricanja, kako bi se kockice složile u željeni mozaik, kako bi se napravila pozitivna hemija i energija koja nas je nosila do ogromnih uspeha”.

Pored Budućnosti koja će igrati Evroligu i ABA ligu, Mornar će igrati Evrokup i ABA ligu, a Lovćen i Sutjeska će biti učesnici ABA 2 lige.

„Uz to sve mlađe reprezentativne selekcije su u A divizijama, a seniori imaju čemu da se nadaju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Jasno je da je napravljen pravi košarkaški bum u Crnoj Gori i da je magična igra pod obručima postala jedan od brendova po kojem se prepoznaje Crna Gora. Ono što isto znam iz iskustva je da se od stare slave ne živi. Moramo da nastavimo sa radom koji je i doneo rezultate koje sam nabrojao. U sportu i životu uvek morate da težite višem, boljem…“,naglasio je Gavrilo Pajović.

Budućnost i Mornar su tokom leta napravili zaista sjajan posao na tržištu igrača i može se očekivati da veliki rivali u Crnoj Gori budu konkurentni u Evroligi i Evrokupu, dok se borba za vrh ABA lige, koja će po svemu sudeći biti jača nego ikada, se podrazumeva.

IZVOR: S. JANIČIĆ/SPORT KLUB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.