Amerikanci razmontirali Srbiju

izvor: SPORT KLUB

Američki reprezentativci u kategoriji do 17 godina bili su bolji od vršnjaka iz Srbije rezultatom 93:61 u okviru trećeg kola grupne faze Svetskog prvenstva koje se igra u Argentini.

kadetska reprezentacija Srbije

fiba.basketball

Amerikanci su dvocifrenu prednost protiv Srbije napravili već u drugoj polovini prve četvrtine i tada je bilo jasno ko je apsolutni favorit u ovom meču. Srpski kadeti su probali da reaguju u drugoj deonici, ali nisu ni u jednom momentu bili na manje od deset poena zaostatka, pa su Amerikanci na poluvremenu vodili 47:28.

Ništa se nije bitnije promenilo u drugoj polovini utakmice te je ekipa Sjedinjenih Američkih Država dobila i treći meč u grupi B i tako je zauzela prvo mesto u grupi dok je Srbija druga. 

Vernon Keri je bio najefikasniji sa 16 poena, a poen manje je ubacio Devion Harmon. Igrač Mege Aleksandar Langović je bio najefikasniji kod Srbije sa 15 poena, a Vladan Musić je dodao 11. 

Ekipa Slobodana Klipe će u osmini finala Svetskog prvenstva igrati protiv Turske, a taj meč je na programu večeras od 20 sati i 30 minuta. 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.