Reli Ros za SK: Ogromno je zadovoljstvo igrati u Mornaru i pobjeđivati

autor: J. KOCEV

Reli Ros bio je jedan od ključnih igrača Mornara u najboljoj sezoni koju je barski tim odigrao u svim takmičenjima. Uz Vranješa i Nidama Ros je bio glavna pokretačka snaga na pozicijama jedan i dva, pogađao je teške šuteve, uzimao igru jedan na jedan, kada to nikome nije polazilo za rukom.

http://www.aba-liga.com

Prije svega, čestitke na izvanrednoj sezoni!

Prvo pitanje za Vas jeste: Šta ste prilikom prvom kontakta znali u KK Mornar?

“Prvi kontakt sa klubom bio je prošlog juna, prije tačno godinu dana, kada sam saznao da postoji šansa da postanem član perspektivnog tima.”

Kakva su bila očekivanja na početku od Vas lično, a i s druge strane, kako su Vam predstavljeni ciljevi kluba?

“Moja lična očekivanja bila su da osvojim sa klubom sva takmičenja u kojima smo učestvovali. Ja sam takmičar po prirodi i volim takve izazove. Želio sam da se dokažem na ovom nivou takmičenja, i da ubijedim svakoga da mogu igrati u ABA ligi. Ciljevi u Mornaru na početku su bili vezani za što bolji plasman u regionu, i borba za titulu u domaćoj, crnogorskoj ligi.”

http://www.aba-liga.com

Raspored na početku ABA lige je bio jako težak, a rezultati su dolazili nešto kasnije, da li je bilo sumnje u tim?

“Nije bilo nikakve sumnje, niti dileme. Znao sam da kada jednom razvijemo i učvrstimo hemiju u timu i uigramo se, da će nam se naporan rad isplatiti pobjedama.”

Koliko ste bili zadovoljni ličnim postignućima nakon nekoliko mečeva, odlučili ste prvi meč sa Partizanom, kakav je to bio osjećaj?

“Ogromno je zadovoljstvo igrati u Mornaru i pobjeđivati, doprinositi svojom igrom. Svakog dana tražim način da budem bolji i da radim naporno, kako bih to postigao.

Moram priznati nikada nisam zaista osjećao pravu satisfakciju, jer uvijek želim podići igru na veći nivo, tako da o tome često razmišljam.

Što se tiče utakmice sa Partizanom bio sam srećan da mogu uopšte doći u situaciju iz koje bih mogao poentirati za pobjedu.”

http://www.aba-liga.com

Prvi uspjeh Mornara bio je finale KUPA CG, gdje je jedna lopta prakično odlučila o tituli. Komentar?

“To je bilo sjajno dostignuće, ogroman rezultat za naš tim. Disali smo kao jedan i igrali veoma snažno, motivisano kako bi stigli do trofeja.”

Ogroman rezultat tim je napavio plasmanom u polufinale ABA LIGE. Kako gledate iz ovog ugla na tu činjenicu?

“Plasman u plej of je bio i cilj naše ekipe, a ujedno i veliki rezultat, koji je možda u očima javnosti i bio malo nerealan. Mi smo u suštini bili svjesni tog uspjeha i postavili sebi kao prioritet, međutim ljudima sa strane to do samog polufinala nije izgledalo tako.”

aba-liga.com

Uslijedilo je i domaće prvenstvo, mnogo povreda i problema, ali na kaju iznenađenje, šampionska titula. Koliko vam je to značilo i koliko ste zapavo bili srećni?

“Mnogo mi je značilo lično osvajanje titule. Nisam želio da idem kući bez trofeja. Bio sam srećan zbog našeg organizacionog tima, trenera, vlasnika i navijača. Ispisali smo nove stranice istorije i ponosan sam na tu činjenicu.”

Mornar će u nardnoj sezoni igrati prvi put u Eurokupu, Budućnost u Evroligi. Da li ste razgovarali sa ljudima u klubu i postoji li šansa da Vaše sjajne nastupe gledamo u najboljim takmičenjima CG klubova u godini koja predstoji?

“Eurokup je novi korak i veliki izazov za Mornar. Nadam se da će sve biti u redu i želio bih da se ponovo vratim u Bar.”

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.