Partizan i Zvezda zajedno u Eurokupu

autor: J. KOCEV

Ako je prethodnih sedmica bilo nedoumica oko budućnosti dva najveća srpska kluba na evropskom košarkaškom nebu, sada su sve dileme razjašnjene – Crvena zvezda i Partizan definitivno će igrati u Evrokupu tokom sezone 2018/19!

Partizanu je tokom dana stigao zvanični odgovor na upit o specijalnoj pozivnici za narednu jesen, dok je za Crvenu zvezdu to samo potvrda od ranije poznate informacije, čime je praktično zatvoreno svako poglavlje razgovora i nadanja o eventualnoj selidbi u Evroligu umesto Budućnosti. Posle nekoliko godina, odnosno sezone 2013/14 dva najveća srpska kluba igraće zajedno u istom takmičenju.

http://www.aba-liga.com/

Na sastanku koji je danas održan u Barseloni otkrivena su imena svih osim jednog učesnika Evrokupa za sezonu 2018/19! Osim Crvene zvezde i Partizana na spisku su još i Cedevita i Mornar kao klubovi iz Jadranske lige, potom Monako, Limož, Asvel, Bamberg, Ulm, Trento, Breša, Torino, Lijetuvos Ritas, Aseko, Zenit Sankt Peterburg, Uniks Kazanj, Lokomotiva Krasnodar, Valensija, Andora, Unikaha, Tofaš, Galatasaraj i vicešampion Nemačke (Bajern ili Alba). Ime poslednjeg učesnika biće naknadno objavljeno na sajtu Evrolige. Zahtev za to poslednje mesto u Evrokupu podnelo je čak 19 klubova iz osam različitih zemalja, koji nisu već izborili mesto u takmičenju.
“Ponosan sam što mogu da objavim da će Partizan sledeće sezone igrati u Evrokupu. Hvala Evroligi što je prepoznala naše napore da ojačamo klub i što nam je dala priliku da učestvujemo”, naveo je prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović na društvenim mrežama.

Kada i poslednje ime bude objavljeno, konačna lista biće podneta na odobravanje Skupštini Evrolige 19. juna, potom i na sastanku svih deoničara ECA 6. jula. Istog dana biće i održan sastanak svih klubova u Evrokupu, posle čega sledi i zvanični žreb za izvlačenje grupa.

Takmičenje će izgledati ovako – klubovi će biti podeljeni u četiri grupe sa po šest timova, posle čega se igra TOP 16 faza, a zatim i četvrtfinale, polufinale i finale u serijama na po tri pobede.

IZVOR: MOZZART SPORT

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.