“Lebrone, kakva šaka, počišćen si, idi kući!”

autor: J. KOCEV

Stiven Džekson, koji je 14 godina igrao u NBA ligi, smatra da je Lebron Džejms postupio sebično kada je povredio šaku posle prve utakmice velikog finala sa Golden Stejtom.

Lebron James

Jason Miller/Getty Images

Posle gluposti Džej-Ara Smita i sumnjivih sudijskih odluka, Kavsi su izgubili meč u produžetku, a Lebron je tek posle čišćenja od 4-0 otkrio da je posle prvog meča u besu udario u tablu i povredio se.

“Serija je tada bila gotova i nema ništa što može da se uradi više tim povodom, nema povratka nazad jer te šaka boli. To nije bila dobra odluka od momka od kojeg se očekuje da nosi svoj tim. Njegov postupak bio je zaista sebičan”, rekao je Džekson i dodao:

“Mislim da je njegovo srce bilo u pitanju, možda je srcem udario u tablu jer mi je izgledalo posle da ga srce boli – nije se takmičio, nije imao istu energiju kao uobičajeni Lebron”.

Potom je bivši igrač Voriorsa (2007-2009) optužio da Džejmsa da je u povredi samo pronašao izgovor.

“Bilo je prekasno da se to kaže u javnosti. Serija je već bila gotova. Ako si povredio šaku, reci da si je povredio, a nemoj da od toga praviš temu onda kada si počišćen”.

Za kraj, Džekson se ponovo osvrnuo na prvi meč.

“On mu je uzeo mnogo energije. Odustao je. Znao je da igra protiv boljeg tima i bio je pobeđen posle prvog meča. Nema to veze sa šakom. Počišćen si, 4-0. Podnesi to kao muškarac. Idi kuću, brate”, zaključio je Džekson.

IZVOR: S. OZMO/SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.