„Lebron u Lejkersima? To je najjasniji put…“

autor: J. KOCEV

Najobavešteniji američki novinar specijalizovan za košarku, Adrijan Vojnarovski sa ESPN govorio je za medije o tome gde će karijeru nastaviti dvostruku uzastopni vicešampion NBA Lebron Džejms i došao do za mnoge iznenađujućeg zaključka.

Lebron

Gregory Shamus Getty Images Sport

O budućnosti „Kralja Džejmsa“ proteklih dana govorilo je i Kajri Irving, kao i legendarni bek „Jezeraša“ Kobi Brajant.

Vojanrovski je istakao da bi Lejkersi bez mnogo muke mogli da obezbede Džejmsu sposoban tim, koji bi mogao da mu pomogne u pohodu na četvrtu titulu u karijeri.

Prosto mislim da su Lejkersi najjasniji i najčistiji put za Lebrona“, rekao je novinar, aludirajući na finansijsku fleksibilnost tima iz Los Anđelesa.

Oni imaju prostor na ‚seleri kepu‘ da ga dovedu. Oni takođe mogu uz njega da angažuju još jednog igrača sa maksimalnim ugovorom bez mnogo muke.“

Lejkersi, drugi najtrofejniji tim u istoriji NBA, u prethodnoj sezoni nisu bili blizu borbe za plej-of, a od odlaska Kobija Brajanta iz organizacije okupili su jezgro mladih i talentovanih igrača koje predvode – Kajl Kuzma, Lonzo Bol, Brendon Ingram i Džulijus Rendl.

Kao drugi timovi zainteresovani za Džejmsa spominjali su se San Antonio Sparsi, Filadelfija Seventisiksersi, Majami Hit, Hjuston Rokitsi, ali i ostanak u severostočnom Ohaju u timu Kavalirsa.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.