Kingsi zaobilaze Dončića? Majkl Porter možda drugi pik

autor: J. KOCEV

Američki mediji pišu kako bi Sakramento Kingsi mogli da odaberu Majkla Portera Juniora kao drugog pika na draftu iako je na toj poziciji već viđen Luka Dončić.

Michael Porter Jr.

Andy Lyons/Getty Images

Radi se o krilu visokom 211 centimetara i koji je bio na Univerzitetu Mizuri. Majkl Porter je međutim imao problema sa povredom leđa, pa je propustio veći deo sezone 2017/2018. Porter je među najbolje ocenjenim igračima svog godišta iako je stigao da odigra tek tri utakmice sa Misuri. Predviđali su mu mesto prvog pika, s obzirom na njegov odličan šut za tri poena, ali će povreda leđa ovog 19-godišnjaka ipak pomeriti na niži pik.

Sakramento bi mogao da uzme Portera sa druge pozicije, za koju još konkurišu Luka Dončić i Marvin Begli. Sve naravno pod pretpostavkom da Finiks Sansi uzmu Deandrea Ejtona.

NBA draft je inače 21. juna u četvrtak, a prenos tog događaja ćete moći da gledate na kanalima Sport Kluba.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.