Deleon ponudio ostavku, KLS ga kaznila novčano

autor: J. KOCEV

Predsednik KLS Leon Deleon ponudio je ostavku na tu funkciju, ali je predsedništvo Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije nije usvojilo.

košarkaška lopta, košarka, lopta, Molten

Christian Petersen, Getty Images Sport

Udruženje klubova je novčano kaznilo Deleona za propust u određivanju mesta odigravanja utakmica za sedmo mesto KLS između Zlatibora i Vršca. 

Deleon je pogrešno protumačio pravila i doneo odluku da prednost domaćeg terena dobije Zlatibor, ali je promenio odluku posle prve utakmice u Čajetini i odredio da se druga i treća utakmica odigraju u Vršcu.

“Ocenjujući da je direktor takmičenja napravio veliki propust i imajući u vidu posledice koje je taj propust izazvao, kao i njegov dosadašnji uspešan četvorogodišnji rad, Predsedništvo nije usvojilo ponudjenu ostavku i donelo je odluku da direktora takmičenja Leona Deleona kazni novčano sa 150.000 dinara”, stoji u saopštenju KLS.

Vršac je sa 2:1 ukupno u seriji savladao Zlatibor, te je osvojio sedmo mesto u KLS.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.