Bivši Dudin pomoćnik predvodi Darušafaku?

autor: J. KOCEV

Turski mediji pišu da će naslednik Dejvida Bleta na klupi Darušafake biti Ahmet Čaki, turski stručnjak koji je bio asistent Dušanu Ivkoviću u Anadolu Efesu.

Ahmet Čaki je navodno blizu da potpiše dvogodišnji ugovor sa Darušafakom koja će sledeće godine opet igrati Evroligu zbog pobede u Evrokupu. Turski stručnjak je inače nedavno pregovarao sa Pinar Karšijakom koju je napustio Aleksandar Trifunović.

Čaki je bio trener Erdemira i Tofaša, a od 2014. do 2016. je bio asistent Dušanu Ivkoviću u Efesu i čak ga je nasledio na klupi kada je legendarni srpski trener dobio otkaz. 

Ahmet je posle Efesa vodio berlinsku Albu tokom prošle sezne. 

Inače Darušafaku verovatno napušta Dejvid Blet koji je javno govorio da bi voleo da se vrati u NBA mada su šanse za to sve manje. 

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.