Obradović o Janakopulosu: Bio mi je kao otac…

autor: J. KOCEV

Nakon smrti Pavlosa Janakopulosa, dugogodišnjeg vlasnika košarkaškog kluba Panatainikos, oglasio se Željko Obradović, koji je najtrofejniji deo karijere proveo u atinskom klubu.

Željko Obradović

Turkish Airlines EuroLeague

Janakopulos je od Panatinaikosa stvorio jedan od najmoćnijih evropskih klubova, a sa Obradovićem na klupi PAO se čak pet puta popeo na vrh Evrope,

Juče, nakon što sam se probudio, zvalo me je mnogo mojih prijatelja iz Grčke da me obaveste o njegovoj smrti. Neverovatna osoba…

Nikada neću zaboraviti 13 godina koje samo proveo sa njim. Bio mi je kao otac. Izuzetno ga poštujem. Sa braćom Kostasom i Tanasisom napravio je od Panatinaikosa veliki klub.

Nema tih reči kojima bih mogao dovoljno da mu zahvalim na svemu što je učinio za mene i sve ljude u Panatinaikosu. Ljudi će ga pamtiti kao predsednka Panatinaikosa, a ja sam imao tu sreću da ga poznajem lično.

Najiskrenije saučešće njegovoj porodici, znam koliko je bio voljen“, rekao je Obradović.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.