Milion ljudi na šampionskoj paradi Voriorsa

autor: J. KOCEV

Košarkaši Golden Stejta drugu godinu uzastopno osvojili su šampionski pehar u NBA ligi, a paradi Voriorsa na ulicama Ouklenda prisustvovalo je oko milion ljudi.

Košarkaši Golden Stejta

Ezra Shaw, Getty Images Sport

Košarkaši Golden Stejta

Ekipa trenera Stive Kera je do treće titule u poslednje četiri godine stigla maksimalnom pobedom u finalu protiv Klivlenda (4:0), a za najkorisnijeg igrača proglašen je Kevin Durent.

“Nikad nisam zamišljao da bismo mogli da imamo paradu, još manje dve i tri. Sada ćelimo još više,” poručio je Stef Kari.

Golden Stejt je osvojio šestu titulu u istoriji franšize (prve tri pod imenom Filadelfija i San Francisko) i na večnoj listi su na deobi trećeg i četvrtog mesta sa Čikago Bulsima. Boston ima 17, a Lejkersi jednu manje.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.