Brajant: Lebron bi mogao manje da radi a više da osvaja

autor: J. KOCEV

Legendarni as Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant govorio je u razgovoru za “Bleacher Report” o nasleđu Lebrona Džejmsa i šta bi morao da uradi da osvoji još neku titulu.

Kobi Brajant Lebron Džejms

Harry How/Getty Images

– Sve o čemu sam kao klinac razmišljao je kako osvojiti titulu. Samo to mi je bilo važno. Po tome sam vrednovao Majkla, Birda, Medžika. Da sam Bron, trudio bih se da nađem način kako da pobeđujem. Mora da nađe načina da osvaja titule, jednostavno mora – rekao je Brajant.

Zatim je vlasnik pet šampionskih prstenova udelio i savet vedeti Klivlenda, koji je izgubio šesto od ukupno devet finala koliko je odigrao.

– Dok sam mnogo radio Fil (Džekson) je često imao običaj da mi kaže da previše radim. Da moram da radim manje. Na to sam mu rekao da saigrači moraju više da rade, a on mi je odgovorio da je to moja odgovornost.

Lebron Džejms je u nedavnom finalu protiv Golden Stejta doživeo treći poraz u četiri godine od istog protivnika, a ujedno je drugi put “počišćen” u karijeri u NBA finalu. Već danima se licitira gde bi mogao da nastavi karijeru, a kao jedna od potencijalnih destinacija izdvajaju se i Lejkersi, u kojima je upravo Brajant osvojio pet šampionskih trofeja.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.