Topić: Ovo je i Alimpijevićev trofej

autor: J. KOCEV

Trener Crvene zvezde Milenko Topić, koji je u toku Superlige preuzeo crveno-bele, nije propustio priliku da spomene i svog prethodnika Dušana Alimpijevića.

Milenko Topić

KK Crvena zvezda

Milenko Topić

– Utisci su sjajni posle osvajanja trofeja, posebno kada se zna na koji smo način do njega došli. Čestitam svim ljudima u klubu i treneru Alimpijeviću koji je do juče bio sa nama i stvarno mnogo dao za Crvenu zvezdu. Ovo je i njegov trofej. Čestitam menadžmentu kluba, stručnom štabu, navijačima i igračima… Ovo je uspeh svih njih – rekao je Topić.

Zatim je i podsetio u kakvim okolnostima je preuzeo kormilo tima.

– Nama je svima bilo teško da se vratimo na pravi kolosek. Svi su pričali da će biti lako, dominatno, ali nikada u životu ne može biti lako. Ipak, momci su sve izneli i borili se do samog kraja. Mi se za ovu titulu nismo borili da bismo spasili sezonu. To je takmičenje u kome igramo i želimo da ga osvojimo. Ipak je ovo borba za šampiona države, borba za prestiž. To nas je držalo i motivisalo do kraja. Da smo imali sreće kao protiv FMP-a prvu utakmicu, da je ušla tada… Skroz druga priča i drugi utakmica. Ipak, to je život i moramo se nositi sa tim.

Govorio je i o igračima koji su došli u toku sezone.

– Sa moje strane gledišta sigurno da je bilo promašaja u rosteru, ali to mnogo diktira i novac kojim raspolažemo. Mi smo tražili neke druge igrače i kada smo čuli njihove zahteve nismo mogli da odgovorimo. To je tako, takvo je tržište. Zvezda je motiv, ali novac diktira tržište. Pre će igrači za veći novac otići u Zjelonu Goru nego ovde. Zvezda može da pruži priliku mladim igračima kao što su Janković i Jovanović. Nažalost, nisu se prilagodili na način na koji smo želeli. Slažem se da je bilo promašaja, ali to je za neku drugu priču i analizu.

Na kraju bio je prilično neodređen povodom budućnosti u Zvezdi.

– Volim Zvezdu i biću uz Zvezdu uvek na bilo koji način. Na tribini kao podrška sve ove godine. Jednostavno kao čovek koji voli Zvezdu. Ne znam šta će se sve dešavati. Treba analizirati zašto se sve dešavalo. Ja sam tu, stojim na raspolaganju. Bilo koja uloga gde mogu da pomognem… Ne želim nikom da pomognem. Samo želim da pomognem Crvenoj zvezdi.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.