Durent: Mogao bih da se povučem sa 35

autor: J. KOCEV

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Kevin Durent rekao je da bi vrlo lako mogao da odluči da završi karijeru za pet sezona.

Kevin Durant

Gregory Shamus/Getty Images

Durent je pre nekoliko dana vodio Voriorse do druge uzastopne titule, do koje je tim iz Ouklenda došao pobedivši Klivlend Kavalirse. Krilni košarkaš će u septembru napuniti 30 godina sledećeg meseca bi mogao da potpiše četvorogodišnji ugovor sa Voriorsima, u čije redove je stigao pre dve godine.

U ovoj igri morate da nastavite da učite. Koliko god da uživate, niko ne želi da bude u školi toliko dugo. Znam da ja ne želim. U nekom trenutku ću morati da diplomiram. Sa 35 godina, o tome razmišljam“, rekao je Durent za ESPN.

Tokom karijere, Durent je postigao 20.913 poena i jedan je od dvojice glavnih kandidata koji bi mogli da svrgnu Karima Abdul-Džabara sa čela najboljih strelaca svih vremena. Abdul-Džabar drži prvu poziciju sa 38.387 poena, a pored zvezde Voriorsa tu je i Lebron Džejms, koji trenutno stoji na 21.038 poena. Durent je naglasio da ne planira da juri legendarnog košarkaša.

NBA

Nije u pitanju rekord. Mogu da napustim košarku znajući da sam uradio sve što sam želeo, na svoj način, pod mojim uslovima. Tako želim da odem. I ako se desi da dođem do svih tih priznanja i dostignuća, u redu. Ako ne, meni je to u redu. Ne smatram da će me to definisati kao igrača. Lepo je biti uz velikane, biti smatran za nekoga ko bi potencijalno mogao da ugrozi taj rekord, ali ne igram košarku zbog toga“, naglasio je Durent.

Durent je istakao da je kao osmogodišnjak sanjao da će jednog dana postati profesionalni košarkaš. I iako je košarci posvetio skoro ceo svoj život, naglasio je da ako se stvarno povuče za pet godina, mirno će prihvatiti kakvo je njegovo mesto u istoriji.

Tako će biti posebno ako nastavim sa pristupom košarci svakog dana, kao što sam oduvek radio. Definitivno ću moći da nastavim dalje posle košarke. Koliko god da poena postignem, koliko god ljudi da preteknem, kakva god bude moja zaostavština, koga god da pitam, a da me je video kako igram, imaće različito viđenje moje igre. Teško mi je da se na to fokusiram, ali ću se koncentrisati na ljude koji me najviše vole, koji me ohrabruju, koji mi daju snagu, a i ja dajem njima. Vrednujem ono što kažu i šta osećaju više od bilo čega drugog jer sam sa njima prošao ovo putovanje. U tome je suština moje zaostavštine. Znam da će za njih moja karijera biti savršena šta god da se desi“, otkrio je Durent.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.