Durent: Da li je zaista važno ko je MVP?

autor: J. KOCEV

Košarkaš Golden Stejta Kevin Durent istakao je da ne pridaje previše važnosti nagradi za najkorisnijeg igrača finalne serije, koju je dobio drugu godinu zaredom.

Kevin Durent i Stef Kari

Ezra Shaw, Getty Images Sport

Kevin Durent i Stef Kari

Durent je ponovo MVP finalne serije, u kojoj su Voriorsi sa 4:0 savladali Klivlend Kavalirse i na taj način odbranili titulu. Iskusni krilni košarkaš u proseku je beležio 28.8 poena, 10.8 skokova i 7.5 asistencija.

“Da li je to zaista važno? Osvojili smo dva puta šampionski prste, zaredom. Mislim da niko ne pridaje značaja individualnim priznanjima. Najvažnije je da smo brzo završili porao u finalu. Svi želimo da postignemo nešto što je veće od nas samih. U timu volimo kada vidimo da i drugi imaju uspeha“, kazao je Durent, još jednom odgovarajući na pitanje da li je Stef Kari zaslužio da ponese laskavo priznanje.

Durent je prema glasovima novinara u trci za MVP nagradu “pobedio” Karija sa 11:4.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.