Topić: To je košarka, pobediš i kada si gori

autor: J. KOCEV

Trener Crvene zvezde Milenko Topić rekao je posle pobede u prvom finalnom meču prvenstva Srbije protiv FMP 84:83 da je njegov tim imao mnogo problema u igri.

Milenko Topić

KK Crvena zvezda

Milenko Topić

Crvena zvezda je tokom čitavih 40 minuta imala problema sa agresivnom igrom ekipe iz Železnika, a meč je rešen u završnici kada je Džejms Feldin 14 sekundi pre kraja pogodio sa linije za tri poena, posle čega je tim sa Malog Kalemegdana uspeo i da se odbrani.

Nismo ušli u utakmicu kako znamo i kako smo ulazili u prošlim mečevima. Imali smo manje energije i koncentracije i to je rezulttovalo time da jurimo rezultat, tražimo igru i petorku tokom čitave utakmice“, rekao je Topić i dodao:

 “Nismo zaustavili njihov skok, imali su bolji šut za tri… Ne verujem da smo ih potcenili, znamo mnogo o njima. Dešava se da tako odigramo i posle dobre pripreme“.

On je prokomentarisao i koš Džejmsa Feldina, koji je doneo pobedu Zvezdi.

Nama se posrećilo, ali to je košarka, nekada i gori pobedi. Naši penali su bili katastrofalni, selekcija šuta je bila loša. Ponovo se javila nervoza sa kojom smo mislili da smo završili. Čestitam igračima jer su istrajali. Videćemo kako će se stvari odvijati dalje“, zaključio je Topić.

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac prokomentarisao je kako je bilo igrati protiv bivšeg tima.

Već smo igrali sa njima tri utakmice i navikli smo se. Da li je meni bilo lakše jer sam tamo igrao? Mislim da nije“, rekao je Davidovac.

On je objasnio i šta je glavni uzrok „opuštanja“ njegovog tima u pojedinim momentima.

Imali smo malo više vremena za odmor u odnosu na njih. Imali smo osam dana odmora i mislim da smo se malo opustili, a na tu situaciju smo navikli ove sezone“, zaključio je Davidovac.

Drugi meč na programu je u subotu, od 18 časova.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.