Pavićević: Najbolje finale u regionu, Đorđijeva titula

autor: J. KOCEV

Veliko finale crnogorskog šampionata pripalo je Mornaru. Barani su osvojili prvi trofej u istoriji kluba, a Budućnost je prvi put u istoriji ostala bez titule.

Mihailo Pavićević

Izvor: ABA, Budućnost Voli

Ovo je titula mog brata Đorđija. Ovo je njegov projekat i njemu pripada trofej. Sanjao je titulu i san je postao java,“ rekao je odmah posle meča Mihailo Pavićević trener Mornara iz Bara i nastavio:

Rekao sam igračima pre meča da uđu u meč opušteno i hrabro. Da ako izgubimo neće biti ništa strašno i da je sutra novi dan. Ovo je veliki uspeh i sve zasluge pripadaju igračima. Ja sam kao trener bio tu samo da pomognem. Siguran sam da je ovo bilo najbolje finale u regionu i da ljubitelji košarke u Crnoj Gori mogu da budu ponosni jer će naredne sezone moći da gledaju Budućnost u Evroligi, a Mornar u Evrokupu.”

Mornar je ostvario sve što je obećao pre početka sezone, iako su ciljevi delovali megalomanski. Barani su osvojili titulu, igrali u polufinalu ABA lige gde ih je zaustavila Crvena zvezda, obezbedili su mesto u Evrokupu, igrali u četvrtfinalu FIBA Kupa Evrope i finalu Kupa Crne Gore.

IZVOR: SPORT KLUB/S. JANIČIĆ

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.