Džikić za SK: Dobro se poznajemo, odlučiće fokus

autor: J. KOCEV

Košarkaši Budućnosti nemaju pravu na grešku ako žele da sačuvaju tron koji ljubomorno čuvaju od osamostaljivanja Crne Gore. Mornar vodi u seriji sa 2-1, a četvrta utakmica finalne serije igra se u Baru.

Aleksandar Džikić

Izvor: ABA, Budućnost Voli

Aleksandar Džikić

U trećem deulu Budućnost je u energetskom smislu bila na nivou iz finalne serije ABA lige kada je pobedila Zvezdu i izborila plasman u Evroligu sve do 35. minuta, kada je od plus 21 stigla do triler završnice u kojoj je Derek Nidam promašio trojku za pobedu Barana.

“Treća utakmica je većim delom bila u skladu sa onim što tražim i što moja ekipa može. Ali, dozvolili smo na kraju da meč uđe u neizvesnu završnicu u kojoj smo na kraju imali i sreće. Jednostavno nismo adekvatno odreagovali na drugu petorku rivala, pomislili smo da je sve gotovo i to nam se umalo nije osvetilo”, rekao je Džikić i nastavio:

“Malo nas je iznenadila promena termina tokom same finalne serije, ali kako je njima tako je i nama. Poznajemo se dobro, igrali smo često tokom sezone. Iznenađenja su isključena. Odlučivaće fokus. Želju imaju oba tima, to nije diskutabilno, presudna će biti preciznost u izvođenju i izvršavanju zadataka”, poručio je Džikić.

Budućnost nikada od osamostaljivanja Crne Gore nije ostala bez titule, a Mornar nikada nije osvojila trofej. Da li će se Barani posle četvrtog meča radovati tituli ili ćemo gledati majstoricu u Podgorici?

IZVOR: SPORT KLUB/S. JANIČIĆ

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.