Mitrović: Najvažniji meč protiv Bjelorusije

autor: J. KOCEV

Selektor naše košarkaške reprezentacije Zvezdan Mitrović objavio je spisak od 24 igrača za završnicu prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali još je rano pričati o tome ko će biti u sastavu.

Mitrović računa na 24 košarkaša, a pripreme bi trebalo da počnu 18. juna.

“Još je neizvjesno ko će sve biti na pripremama. To je spisak od 24 igrača, mi nemamo ogroman broj kandidata za reprezentaciju, moramo da računamo na sve košarkaše i to i činimo. Neki mlađi su tu, trebalo bi da budu sa nama da znaju da i na njih računamo. Sve zavisi od zdravstvenog biltena, kada će ko završiti klupske obaveze, u svakom slučaju raspored takmičenja je baš težak i kao da se premalo vodilo računa o sportskom aspektu.”, kazao je Mitrović.

Crnogorci će 28. juna igrati protiv Bjelorusije, dok je prvog juna meč sa Slovencima. U Nikšiću, protiv Bjelorusa, pobjeda donosi prolaz u drugu fazu kvalifikacija.

kscg.me

“Nama je najvažnije da pobijedimo Bjelorusiju, pa poslije ćemo razmišljati o Sloveniji. Pripreme smo planirali za 18. jun, tada ćemo vidjeti i tačno na koga možemo da računamo. Jednostavno raspored je baš loš, nejasan je sistem i baš je teško igračima. Neki će završiti sezonu nekoliko dana pred mečeve, a još gore je ovim igračima koji su završili sezonu, počeli sa odmorom i onda opet moraju da treniraju i uđu u neki ritam. U svakom slučaju, bez obzira na to u kom sastavu budemo pokušaćemo da damo maksimum, pobijedimo Bjelorusiju i prođemo dalje, pa ćemo vidjeti.”, zaključio je naš stručnjak.

Reprezentacija Crne Gore u prva četiri kola je upisala pobjedu i tri poraza i nalazi se na trećem mjestu grupe koje vodi u drugu fazu.

IZVOR: KSCG

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.