Skariolo: Niko ne zna gde su Dončićeve granice

autor: J. KOCEV

Na završnom turniru Evrolige prisutan je i proslavljeni italijanski trener Serđo Skariolo, koji je u razgovoru sa novinarima izneo svoje mišljenje o napretku Luke Dončića, ali i otkrio svoju povezanost sa srpskim trenerima i igračima.

Izvor: Print screen/SK

Kako vidite napredak Luke Dončića, u poređenju na prošlo leto i ovu sezonu?

Nisam očekivao da će postati ovoliko važan igrač u ekipi, ali srećan sam zbog njega, imao je sjajnu evoluciju, razvio se u vrhunskog igrača, srećan sam što je jedan takav igrač potekao iz španskog omladinskog programa i dostigao takav nivo. Naravno, još mnogo toga je pred njim. Niko ne može znati gde su njegove granice, on je već sada igrač koji pravi razliku na evropskim utakmicama. Verovatno će biti i sledeća NBA zvezda.”

Da li bi sledeće sezone mogao da igra važnu ulogu u NBA?

Pa, sigurno će imati ulogu, uz dobru minutažu, u nekom od prva dva tima na draftu, to će sigurno biti Finiks ili Sakramento. Oba tima imaju dovoljno prostora za njega. Ne bi me iznenadilo da postane kandidat za nagradu ruki godine.”

Izvor: Sport Klub Youtube

Šta srpska košarka predstavlja za vas?

Srpska košarka je uvek bila inspiracija, za mene dok sam rastao kao trener. Imam mnogo prijatelja među trenerima, igračima, agentima, to je duga lista imena, od Željka, Dude, Duška, naravno i Saša, koji je dugo bio moj igrač, Obrad Simić je moj agent, mogao bih da vam pričam satima o ljudima iz srpske košarke.

Sećam se vremena kad je profesor Nikolić dolazio da mi pomaže, bio sam mlad trener u Bolonji, dolazio je više puta, da nadgleda i savetuje. To je bilo izvanredno iskustvo za mene. Ako moram da izabarem ime, onda bi to bio profesor Nikolić.”

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.