Laso: Više ih je? Pa šta je bliže, Istanbul ili Madrid?

AUTOR: J. KOCEV, IZVOR: S. OZMO

Trener Real Madrida Pablo Laso kaže da, posle teške sezone, njegov tim mora da uživa u finalu.

Pablo Laso

Izvor: Saša Ozmo

Pablo Laso

Srećan sam što sam ovde, nema mnogo toga da se kaže. Ponosan sam na igrače još od prvog meča, a sada za rivala imamo sjajan tim. Igralo je 16 najboljih u Evropi, a sada smo samo mi i to me čini srećnim”, kaže Laso.

Fenerbahče će praktično igrati u domaćoj atmosferi jer ima neuporedivo više navijača u Beogradu.

Koliko ima kilometara do Beograda od Istanbula, a koliko od Madrida? Bliži je Istanbul. Želeli bismo više navijača, ali ponosni smo na njih, bodre nas cele godine. Igraćemo u komplikovanoj atmosferi, ali navikli smo, ipak se na terenu igra pet na pet”, objasnio je trener kraljevskog kluba.

Posle pobede nas CSKA, Laso je rekao da njegov tim ima veliko srce.

Kada se kaže da ekipa igra srcem, to se postiže vremenom i radom. Nijedna ekipa na ovom nivou ne igra bez srca, ali sada sam naročito ponosan jer cenim još mnoge druge stvari osim samih rezultata”.

 Laso je dve godine kao igrač proveo pod Željkom Obradovićem.

Teško je da navedem jednu stvar, bilo je to svakodnevno učenje. Nekih stvari koje se čine ‘glupim’, ali na kraju funkcionišu. Šteta što Željko nije ostao jer mislim da bismo stvorili jak tim za dug period. Bilo je sjajno imati ga kao trenera, i sada kao trener koristim mnogo stvari koje sam naučio od Željka. Sećam se jednog meča kada sam igrao dobro i kada me je izveo na +11, hteo sam da ga ubijem, ali on mi je rekao: ‘Dobro je, Pablo, uradio si posao’. To je samo jedan primer”.

Rudi Fernandes željno iščekuje novu borbu za titulu.

Velika prilika za nas, novo finale uprkos teškoj sezoni. Fener je jedan od najboljih timova u Evropi. Juče smo odigrali neverovatno, bilo je lepo to videti, spremni smo sa nedelju”, rekao je Rudi.

Prošle sezone Fener je pobedio Real u polufinalu.

Nema dodatne motivacije ili želje za revanšom, samo želimo da iskoristimo ovu priliku. Ovo je san za nas posle svih teškoća koje smo imali. Biće sjajan ambijent, više njihovih navijača, ali pokazali smo da smo ekipa”.

A kako protiv Fenera?

Za trofeje treba igrati srcem i ‘još nečim’ kako bismo došli do ove faze. Ta hrabrost će nam biti potrebna i u nedelju”, zaključio je Rudi.

Finalni meč između Real Madrida i Fenerbahčea na programu je u nedelju od 20 časova.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.