Budućnost ubjedljiva protiv Lovćena u prvom meču

autor: J. KOCEV

Košarkaši Budućnosti VOLI slavili su u prvom polufinalnom susretu ERSTE super lige nad timom Lovćena 1947 rezultatom 93:60. Nisu ništa večeras prepuštali slučaju izabranici Aleksandra Džikića, pa su nakon prvog perioda imali visokih 25:9 na svojoj strani.

“Plavi” su večeras pokazali ogromnu sigurnost, veliko samopouzdanje i prije svega dobru igru pred samu završnicu domaćeg šampionata.

FOTO: ABA LIGA/BUDUĆNOST VOLI

S druge strane Lovćen je obezbijedio plasman u Drugu ABA ligu drugu godinu zaredom i potpuno rasretećeno ušao u dogiravanje. Odličnu sezonu imao je tim Petra Jovanovića dosada, ali nisu međutim za razliku od prošlih duela Cetinjani večeras bili ravnopravan rival.

Nekoliko igrača imali su gosti sa dvocifrenim brojem poena, no veoma rano su ušli u ogroman minus, koji je do poluvremena porastao na +30 (53:23).

U taboru Podgoričana raduje odlična partija i velika minutaža mladog Slavkovića, koji je na najbolji način iskoristio svaki trenutak proveden na parketu. Bez velikog broja minuta bili su večeras Gordić i Barović, no to nije omelo njihove saigrače da pruže veoma dobru igru. Ponovo su “plavi” bili posebno šuterski raspoloženi, najprije Gibson i kapiten Šehović, a za njima nije zaostajao mladi, gore pomenuti Slavković.

U timu Lovćena najefikasniji večeras bili su Popović sa 13, te Lopičić i Albijanić sa po deset poena. Pobjednički sastav predvodili su Šehović sa 15, Gibson sa 14 i Slavković sa 13 poena.

Sead Šehović i Petar Popović nisu bili u sastavu zbog povreda.

STATISTIKA:

http://www.kscg.me/kscg/site_cg/public/index.php/statistika/utakmmica?id_u=DA8414F3-EE00-471F-BE75-7F2D689B52BD

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.