Itudis: Povrede nas zbližile; Laso: Kad vidim igrače…

autor: J. KOCEV

Trener CSKA Dimitis Itudis ističe da su povrede dodatno učvrstile atmosferu u njegovom timu i da to može da bude adut pred polufinale fajnal-fora Evrolige sa Real Madridom (petak, 21.00).

Izvor: sport klub

“Šteta je što Leo (Vesterman) ne može da nam pomogne, ovo je sezona koja je bila puna povreda za njega. Ipak, mi smo pokazali karakter još ranije – uprkos povredama De Koloa i Hajnsa u červrtfinalu, prošli smo dalje. Zbližili smo se i neki drugi igrači su se istakli. Zato smo sada još jači i još više verujemo u sebe”, rekao je Itudis.

Serhio Rodriges biće jedini klasični plejmejker u timu, a grčki stručnjak veruje u njega.

“Serhio je uvek poslednji na terenu posle treninga. Mnogo pričamo, ali on sam sebe sprema svojom rutinom, zna šta je potrebno uraditi i mnogo verujem u njega. Generalno, ne razmišljam o pritisku niti o tome je kao favorit, sve četiri ekipe došle su sa željom da osvoje trofej i svi imaju 25%”.

Rodriges će igrati protiv bivšeg kluba, a jedini meč koji je ove sezone završio bez asistencije bio je upravo protiv Reala.

Serhio Rodriges CSKA

Izvor: Turkish Airlines EuroLeague

“Tad je bio početak sezone, a niste spomenuli drugu utakmicu u kojoj je pokrenuo tim”, rekao je Itudis, a Rodriges se u šali nadovezao:

“Za asistenciju je potrebno dvoje”.

Posle sezone u NBA, Rodriges se ponovo bori za titulu prvaka Evrope.

“Biće posebna utakmica, ovo je kulminacija sezone, moramo da budemo spremni, koncentrisani i da ostvarimo cilj koji smo zacrtali na početku sezone. Dobro smo radili, jedva čekamo utakmicu posle duge evroligaške sezone, za ovo smo radili cele sezone”, kaže Ćaćo.

Realu se nedavno vratio Serhio Ljulj posle povrede.

“Srećan sam zbog njega, bilo mi je teško kad se povredio. Za Real je on važan igrač, znamo da je talentovan i takmičarski nastrojen igrač, trudićemo se da ga ograničimo što je više moguće”, dodaje Rodriges.

Trener Reala Pablo Laso optimista je pred sudar sa CSKA.

“Istina je da je to bila teška godina za nas zbog povreda, ali sada smo svi spremni. Znamo koliko je teško doći do ovde. Sada smo srećni jer smo došli do ovde, još dva meča do titule. Ekipa je mirna, koncentrisana, znaju da su to utakmice najvišeg nivoa, a i ja sam miran kad ih vidim takve”.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.