Formira se Unija evroligaških košarkaša

autor: J. KOCEV

Unija evroligaških košarkaša biće zvanično oformljena tokom završnog turnira Evrolige u Beogradu (18-20. maja).

Bostjan Nahbar

Izvor: Getty Images/Micha Will

Bostjan Nahbar

Potrebu za stvaranjem unije koja bi zastupala igrače i branila njihova prava već neko vreme isticali su brojni vrhunski košarkaši, a sve usled brojnih nelogičnosti nastalih kao posledica sukoba FIBA i Evrolige (kalendar je jedan od većih problema), čestih promena pravila itd.

Na čelu Unije biće Boštjan Nahbar, koji je tokom karijere nosio dres Olimpije, Benetona, Efesa, Barselone, Bamberga, a igrao je i u NBA od 2002. do 2008. godine.

Sindikat igrača u NBA veoma je uticajan, a novoformirana Unija evropskih košarakša dobila je njegovu podršku, kao i podršku Evrolige.

Tim advokata biće sastavni deo Unije, a nezvanično, svaka evroligaška ekipa imaće po dvojicu predstavnika.

Više detalja o organizaciji Unije biće izneto u subotu od 12.45, kada je zakazana konferencija za novinare na kojoj će uz Nahbara govoriti Luiđi Datome i Kajl Hajns.

Samo formiranje Unije dobra je vest za košarku jer bi njenim napretkom i sami igrači postali faktor u odlučivanju u sportu koji u poslednje vreme ne ide u dobrom smeru.

IZVOR. S. OZMO/SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.