Bokan: Premašićemo uslove Evrolige

autor: J. KOCEV

KK Budućnost Voli predstavio je projekat za povećanje broja sjedišta u SC “Morača”, što je jedan od najvažnijih uslova za nastup u Euroligi naredne sezone.

sc moraca

Kako bi obezbjedili neophodan kapacitet od minimum 5.000 stolica, prema projektu koji je predstavljen i čiji je idejni tvorac arhitekta Mladen Đurović, SC Morača će imati kapacitet od 6.000 mesta. 

Galerija koja će biti ispod semafora brojaće blizu 900 sjedišta, a na suprotnoj strani, na montažnoj tribini, bié obezbjeđeno oko 400 sjedišta.

“Dobili smo pohvale Evrolige da smo maksimalno dobro iskoristili prethodnih nekoliko nedjelja i sigurno ćemo uspjeti da završimo kompletan posao oko rekonstrukcije dvorane do kraja avgusta, kako smo i planirali. Ovim projektom ukupno dobijamo blizu 6.000 sedišta, što je mnogo više nego što se zahtjeva u propisima Evrolige.

Radi se sređivanje parketa, renoviranje svlačionica, nova rasvjeta i izgradnja VIP salona. Svakodnevno smo u poslu, komunikaciji sa Evroligom i kao što smo najavili na proslavi titule sve ide mnogo bolje nego što smo očekivali”, izjavio je predsjednik  Budućnost Volija Dragan Bokan.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.