Lalović za SK: Rasterećeni smo, to je naš adut

autor: J. KOCEV

Košarkaši Sutjeske mirno, rasterećeno i srećno čekaju završnicu sezone, odlučni u nameri da nastave sa sjajnim partijama.

Izvor: sport klub

Sezonu su počeli kvalifikacionim turnirom u Laktašima gde su u duelu sa Primorskom ostali bez plasmana u ABA 2 ligu. Džonson je otišao iz Nikšića, Habs se povredio. Ekipa se menjala u hodu, kockice se slagale u željeni mozaik. Tačka je stavljena angažovanjem Nikole Pavlićevića i Side Đitea iz Senegala.

Sutjeska je Superligu odigrala maestralno, a u poslednjem kolu igra protiv Mornara za mesto broj dva i za prednost domaćeg parketa u polufinalu plej-ofa protiv Barana.

Uz to, Sutjeska ima obezbeđeno mesto u ABA 2 ligi i gotovo je izvesno da će dobiti pozivnicu za učešće u FIBA Ligi šampiona.

„Imali smo uspona i padova. Doživeli smo nekoliko teških udaraca, ali nismo klonuli duhom. Borili smo se sa nedaćama u hodu. Ispravljali greške, učili iz poraza i pobeda. U Superligi se rad konačno isplatio. Sve kockice su se složile u željeni mozaik, obezbedili smo mesto u ABA 2 ligi, ostvarili smo primarni cilj, ali ne želimo da završimo sezonu bez borbe do poslednjeg atoma snage“, rekao je sjajni centar Sutjeske Boris Lalović za Sport Klub i nastavio:

„Mornar je favorit u meču koji sledi u utorak i koji će dati odgovor na pitanje ko će imati prednost domaćeg parketa u polufinalu plej-ofa gde ćemo ponovo igrati sa Mornarom i gde će opet Mornar biti favorit bez obzira na to da li će se igrati u Nikšiću ili Baru. Naša prednost u odnosu na ekipu Mornara koja je ove sezone odigrala zaista sjajno u ABA ligi gde je stigla do odlučujućeg meča za plasman u finale je rasterećenost i ogromna podrška navijača koja se vratila u dvoranu i koja je prepoznala da se košarka vratila u Nikšić“.

Sutjeska i Mornar su dva puta igrali ove sezone. Mornar je slavio na finalnom turniru Kupa u polufinalu iako je Sutjeska bila ravnopravan rival sve do sredine poslednje deonice. U drugom meču, Sutjeska je trojkom Đitea sa zvukom sirene slavila u Baru.

IZVOR: S. JANIČIĆ/SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.