Budućnost sigurna u Tivtu

autor: J. KOCEV

Košarkaši Budućnosti VOLI upisali su 8. pobjedu u ERSTE super ligi. Izabranici Aleksandra Džikića slavili su nad Teodom u meču 9. kola rezultatom 64:89.

Tivćani će se u poslednjem kolu na Cetinju boriti protiv Lovćena za plasman u Drugu ABA ligu, a moraće da nadoknade i minus iz prvog meča, kako bi međusobno bili bolji, ukoliko Cetinjani večeras budu poraženi u Baru.

Prvi period donio nam je neriješen skor (20:20) večeras, ali je Budućnost do poluvremena uspjela da poveća na +9 (36:45).

Treći kvartal međutim potpuno pripada gostima, koji su “dodali gas” i sa 29:13 riješili taj dio igre u svoju korist, a i definitivno pitanje pobjednika. Poslednji dio igre bio je rutinski posao za aktuelnog prvaka, koji je nakon poraza od Mornara ponovo na pobjedničkom kolosjeku.

Najefikasniji u pobjedi Budućnosti bio je Nikola Ivanović sa 17, pratili su ga Gibson sa istim učinkom, te Suad Šehović sa 16 poena. Po 11 poena dodali su Barović i Ilić. Najbolji poenter ovog duela bio je igrač domaćih Sekulović sa 22, dvocifren je još bio Popović sa 11 poena.

STATISTIKA:

http://www.kscg.me/kscg/site_cg/public/index.php/statistika/utakmmica?id_u=F89BB57D-BB03-4B2E-A8CA-B1E60DCBA81A

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

One thought on “Budućnost sigurna u Tivtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.