Zbog rekonstrukcije “Morače”, CG čeka Bjelorusiju u Nikšiću

autor: J. KOCEV

Košarkaši Crne Gore igraće 28. juna protiv Bjelorusije u Nikšiću ključni meč prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

U duelu grupe A selekcija Zvezdana Mitrovića igraće kao favorit i sa imperativom pobjede. U prvom duelu Crne Gore sa Bjelorusijom “crveni” su slavili 91:67 u gostima u Minsku, 26. novembra prošle godine.

U junu Crna Gora neće moći da igra u Podgorici jer će najvjerovatnije već početkom narednog mjeseca početi radovi na renoviranju Sportskog centra “Morača”.

Zbog toga je već dogovoreno da duel grupe A prve grupne faze bude odigran u Sportskom centru “Nikšić”.

Obje selekcije imaju skor od jedne pobjede u četiri odigrana meča do sada u grupi A. Naša reprezentacija ima i šansu za drugo mjesto u grupi, ukoliko pobijedi u dva preostala meča.

U posljednjem, šestom kolu Crna Gora igraće 1. jula, u gostima evropskom prvaku Sloveniji. Meč će biti odigran u dvorani “Stožice” u Ljubljani.

Za dva kola u ljetnjem “prozoru” kvalifikacija nacionalni tim moći će da računa na nastup evroligaških igrača, što do sada nije bio slučaj.

IZVOR: PORTAL ANALITIKA

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.