Košarkašice Lovćena šampionke u juniorskoj konkurenciji

autor: J. KOCEV

Košarkašice Lovćena juniorke su šampionke Crne Gore.

Cetinjanke su u finalu pred svojim navijačima pobijedile Budućnost 62:57 i podigle su pehar namijenjen najboljima.

Dva tima koja su bez premca u zemlji očekivano su odigrala vrlo izjednačen meč u kom je presudila fenomenalna Dragana Živković koja je još jednom pokazala ogroman potencijal. Ipak tim koji sa klupe predvodi Zoran Kašćelan, imao je više raspoloženih igračica u finišu kada se lomio rezultat.

Polovinom posljednje četvrtine Tatjana Tatar je pogodila za dva uz dodatno slobodno bacanje i primakla je Budućnost na 55:52. 

Tada je Marija Leković pogodila za dva, a Dragana Živković za tri poena, pa je Lovćen umakao na osam poena. Pobjedu je potvrdila Maja Bigović košem na 20 sekundi prije kraja.

O ujednačenosti meča govori i činjenica da su se ekipe 11 puta smjenjivale u vođstvu, a da je pet puta bilo neriješeno. Budućnost je imala maksimalan višak od četiri poena, dok je Lovćen tokom treće četvrtine stigao i do +10.

Dragana Živković je meč završila sa 26 poena i 21. skokom za indeks korisnosti 42, pa je proglašena za MVP-ja i najboljeg strijelca. Po 11 poena i skokova dodala je Maja Bigović, dok je Andrea Glomazić ubacila devet poena.

U poraženom sastavu 15 poena Andree Jovićević, 14 je dodala Tatjana Tatar.

IZVOR: KSCG

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.