Mega Bemaks bolja od Partizana, sa Zvezdom u finalu

autor: J. KOCEV

Košarkaši Mega Bemaksa drugi su tim koji se plasirao u finale RODA JLS. Izabranici Vlade Vukoičića savladali su Partizan NIS sa 103:95 u drugom meču polufinala. Domaćin F8 turnira igraće u finalu protiv Crvene zvezde MTS, koja je savladala BEKO sa 93:57 u prethodno odigranom susretu.

Sjajna i neizvjesna utakmica od početka do kraja, a briljirali su najbolji pojedinci oba kluba. Pobjednik je odlučen u poslednjem periodu, u kojem je Mega bila bolja 39:26.

FOTO: MEGA BEMAKS

Poslednji minuti i velika smirenost pri samom kraju susreta bili su ključ trijumfa Mege, koja je nakon minusa iz 3. perioda uspjela da preokrene i tako natjera protivnika da na samom kraju “juri” rezultat.

Zaigrali su i prtvotimci za domaćina: Mišković i Marjanović, te na drugoj strani dominantni Pecarski, koji je do prije dvije sezone bio član upravo današnjeg protivnika (MEGE). Poveli su na startu košarkaši Mega Bemaksa sa 27:23, da bi gosti uzvratili u drugom periodu i smanjili zaostatak (21:24) na jedan poen nakon 20 minuta igre.

Potpuno drugačiji Partizan gledali smo u 3. periodu, probudio se poenterski Karapandžić, inače član i kadetskog i juniorskog tima crno-bijelih. Uz naravno standardno najboleg Pecarskog (28 poena, 15 skokova) Stevan Karapandžić je na kraju 2. perioda imao na svom kontu samo tri poena, da bi meč završio sa 15, no pored ovog centarsko-bekovskog dvojca dvocifren je još bio i Popović sa 18 poena. Partizan je napravio preokret u 3. četvrtini i nakon iste imao prednost na svojoj strani. Crno-bijeli su sa 16:22 dobili 3. kvartal i imali +5 pred odlučujućih deset minuta.

Na drugoj strani četiri igrača su bukvalno briljirala danas i potpuno zasluženo odveli Megu u finale, a posjetimo da je ova generacija (igrači rođeni 1999. godine i mlađi) u kadetskom uzrastu prije dvije godine osvojila titulu.

Nikola Mišković je i danas pokazao da se radi o sjajnom talentu, velikom potencijalu za seniorski, prvenstveno tim Mege, a u perspektivi i seniorsku reprezentativnu, pa i evropsku klupsku košarku.

Pored glavnog aktera susreta i najzaslužnijeg za pobjedu Vukoičićevog tima u Megi su se istakli crnogorski reprezentativac i povratnik nakon povrede Drobnjak, zatim Marjanović i Islamović, koji su takođe potpisali seniorske ugovore sa ovim mladim kolektivom. Sjanom igrom u završnici Mega je povela sa 99:95 i u penal završnici “slomila” rivala. 

STATISTIKA:

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.