Druga pobjeda Mornara nad Teodom

autor: J. KOCEV

Košarkaši Mornara slavili su večeras u utakmici 6. kola ERSTE super lige nad timom Teoda u Tivtu rezultatom 60:66. Barani su tako ostali na 3. mjestu i u narednom kolu igraće protiv Ulcinja pred svojim navijačima.

Tim Mihaila Pavićevića večeras je imao tvrdog rivala, koji se nije predavao do kraja, iako su gosti bili apsolutno favorizovani, no sa velikim problemima, prije svega zdravstvenim biltenom igrača, koji su napravili istorijski uspjeh u ABA ligi.

FOTO: LJ. VESKOVIĆ

Mornar je nakon prvog perioda stekao prednost od četiri poena (14:18), a istom razlikom odlazi i na 15-minutni odmor. Veoma neizvjesna utakmica viđena je do samog kraja, a gosti sa +5 odlaze na pauzu između 3. i 4. četvrtine.

Brendis Reli Ros je predvodio goste do trijumfa, postigao je 21 poen, imao sedam skokova, i uzimao loptu u veoma bitnim momentima u svoje ruke.

Derek Nidam je ovog puta postigao 12 poena za 33 minuta u igri, i očigledno je umor učinio svoje. Vukota Pavić još jednom je pružio dobru partiju (11 poena, 7 skokova), dok su za domaće standarno dobri bili Miloš Popović (18 poena, najefikasniji igrač domaćih) i Mihailo Sekulović (17 poena, 6 skokova).

Poslednji period donio je takođe skoro izjednačenu igru, ali su gosti zahvaljujući većem individualnom kvalitetu i iskustvu uspjeli da slave na neugodnom terenu.

STATISTIKA:

http://www.kscg.me/kscg/site_cg/public/index.php/statistika/utakmmica?id_u=555987B4-B0F4-4975-ABF0-4AA53B31EC65

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.