Nidam srušio Lovćen

autor: J. KOCEV

Košarkaši Mornara savladali su tim Lovćena 1947 na veoma neugodnom gostovanju na Cetinju rezultatom 77:100. Susret 4. kola ERSTE super lige obilježio je Derek Nidam čije su trojke “odvele” goste na +9 pred sam kraj 3. perioda (Mornar je u 3. četvrtini za tri poena šutirao 7/8), da bi na kraju istog Barani imali sigurnih +19 (62:81).

Odličan početak pratio je Cetinjane. Nakon uodnog dijela igre 22:17 u korist domaćeg sastava i činilo se da će ova utakmica biti najveći derbi ovog kola.

FOTO: FIBA EC

Početak nastavka, takođe je bio obećavajući za tim Petra Jovanovića, jer je odličnom igrom Lovćen koristio umor i smanjenu igračku rotaciju gostiju, pa je na poluvremenu imao tri poena prednosti (47:44).

Gosti su u 4. periodu rutinski priveli meč kraju i upisali 3. pobjedu, dok je Lovćen ostao na trijumfu iz prvog kola i u poslednjem 5. kolu prvog kruga tražiće šansu na gostujućem parketu protive Teoda.

Domaći su nastupali bez Ivana Jelenića, dok su gostima takođe nedostajali nedovoljno oporavljeni Vranješ i Luković, čija minutaža je svedena na minimum. Najefikasniji na ovom meču bio je Aleksa Popović sa 21. poenom, dok je poen manje djelo najboljeg igrača Mornara Dereka Nidama (20).

STATISTIKA:

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.