Nikola Ivanović za SK: Mnogo mi znači povratak u Budućnost

autor: J. KOCEV

Jedan od ključnih igrača u ovoj sezoni aktuelnog prvaka ABA lige (Budućnosti VOLI) Nikola Ivanović prvi put eksluzivno za naš portal govorio je o sezoni u regionalnom takmičenju i Eurokupu, a osvrnuli smo se na prethodno ljeto sa reprezentacijom Crne Gore, koja se prvi put plasirala u drugi krug na Evropskom prvenstvu, kao i očekivanjima u završnici domaćeg šampionata.

Ivanović je, iako sezona još uvijek nije završena, odigrao najbolje, najzrelije do sada i pokazao da je povratak u njegovu rodnu Podgoricu i KK Budućnost VOLI pravi potez.

http://www.aba-liga.com

Koliko Vam znači povratak u KK Budućnost VOLI?

“Na kraju se ispostavilo da mi mnogo znači. I sa košarkaške strane i privatno. Nisam bio siguran na početku kako će sve to da izgleda, ali pokazalo se kao pravi potez.”

Vaš komentar istorijskog plasmana reprezentacije Crne Gore u 2. krug takmičenja na Evropskom prvenstvu?

Jeste velika stvar, ali nismo prošli baš dobro, kompletnim ljetom nismo zadovoljni. Najviše zbog toga što smo kad gubimo, gubili muški.”

Koliki je podstrek titula viceprvaka naših kadeta za sve mlade koji se bave košarkom u Crnoj Gori i uopšte na prostorima Jadrana?

FOTO: ABA LIGA/BUDUĆNOST VOLI

“Čestitke tim mladim momcima, igrali su vrhunski i samo može biti pozitivna stvar za sve dječake koji dolaze da igraju. A ukupna košarka na Jadranu je stvar za koju se ne brinem. Uvijek će u ovom regionu biti vrhunskih košarkaša.”

S obzirom da je KK Budućnost VOLI premašila sve prognoze, jer je Uprava najavila borbu za opstanak, kakva su bila Vaša lična očekivanja nakon povratka u svoj rodni grad pred sami početak sezone?

“Rekoh ranije da nisam znao šta da očekujem, ali vidjelo se po načinu treninga i odnosu našem da će biti premašeni rezultati.”

Koliko su svi igrači po Vašoj procjeni napredovali i timski i individualno kod trenera Džikića?

“Džile je izuzetno strpljiv za sve nas. I možda mu je malo i bitniji naš lični napredak od timskog, ako je to moguće.”

Koliko mu je pred početak finalne serije, koju je Budućnost VOLI igrala sa Zvezdom značilo prethodno iskustvo u dresu Mege?

“Značilo je, ali je situacija sada ipak bila drugačija. Tad je tek Mega premašila sva očekivanja i realnost je bila 3-0 za Zvezdu.”

Vaš utisak nakon osvajanja prvog trofeja ABA LIGE i to pred domaćom publikom?

“Prošlo je deset dana, i dalje nisam skroz svjestan. Pogorici je ovo trebalo, jedan veliki sportski uspjeh. I stvar o kojoj će da pričaju ljudi i za 20 godina od sad.”

FOTO: ABA LIGA/BUDUĆNOST VOLI

Kako biste opisali finalnu seriju sa Zvezdom i činjenicu da ste finalistu u toku cijele sezone savladali u pet od šest odigranih duela?

“Izuzetno napornu. Neobjašnjivo napornu. Konstantna presija, i fizički i psihički. To što smo pobijedili pet od šest mečeva je najbolji pokazatelj da smo mi ti koji su zaslužili titulu ove sezone.”

Kakva su Vaša očekivanja od završnice domaćeg šampionata?

“Od nas se očekuje da odbranimo titulu, što cć biti možda i najteže od sad. Mora se naći snage i motiva za rutinsku završnicu.”

Planovi za narednu sezonu?

Ništa se ne zna, ne znam planove ni Uprave ni Džikića. Ne želimo da pričamo o tome dok se ne završi Šampionat u CG. Moja je želja da igram Evroligu u Podgorici.”

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

One thought on “Nikola Ivanović za SK: Mnogo mi znači povratak u Budućnost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.