Budućnost želi mladog Marka Simonovića

autor: J. KOCEV

Košarkaški klub Budućnost je od prošlog leta krenuo sa novom strategijom. Odlučeno je da oslonac tima budu mladi igrači. Pod komandom Aleksandra Džikića osvojen je Kup, osvojena je i ABA liga.

KK Budućnost, Aleksandar Džikić

Izvor: KK Budućnost Voli

Budućnost je igrala i u četvrtfinalu Evrokupa gde je zaustavljena od Darušafake koja je kasnije osvojila drugo po rangu takmičenje u Evropi i mesto u Evroligi. Čelnici kluba, uporedo sa dogovoranjem uslova koje moraju da ispune kako bi šampion Crne Gore igrao u elitnom takmičenju, već razmišljaju o rosteru za narednu sezonu.

Ponovo je oslonac na mladim snaga, a prvi pik je Marko Simonović. Momak koji tek treba da napuni 19 godina, brani boje Sijene i igra na poziciji centra. Prošao je sve mlađe selekcije Crne Gore, a sa juniorskom reprezentacijom je pod komandom Nebojše Bogavca osvojio  prvo mesto na Evropskom prvenstvu divizije B i plasman u elitno društvo. Rođen je u Kolašinu, karijeru je počeo u Gorštaku, u kojem je između ostalih karijeru počeo i Vlado Šćepanović. Tri godine je bio u Torinu, pre nego što je stigao u Sijenu.

Marko Simonović se našao na spisku seniorske reprezentacije Crne Gore, a Zvezdan Mitrović je mladog centra pozvao uoči duela sa Španijom i Belorusijom na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, čime je jasno stavio do znanja da na njega računa u budućnosti.
Poučeni dobrim iskustvom koje su imali ove godine, čelnici kluba su kako saznajemo već počeli pregovore oko prelaska Simonovića iz Sijene u Budućnost.

IZVOR: S. JANIČIĆ (SPORTKLUB.RS)

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.