Džikić: Nisam uopšte zadovoljan

autor: J. KOCEV

Budućnost je već ispisala istoriju u regionalnoj košarci, međutim imao je veliki broj zamjerki na kraju trener plavih Aleksandar Džikić, iako je njegov tim pred povratkom u Evroligu, prvi put u novijem formatu:

„Nijesam uopšte zadovoljan. Apsolutno nijesam zadovoljan. Feldin koji pogađa cijeli dan dobije posljednji otvoren šut. Lesor nezagrađen promašuje posljednji šut. To ne može tako! Da se uzme trofej, to ne može tako. Odemo ,,na plus“, Zvezda se iz naše gluposti vraćala… Oni su previše dobar tim da ne kažnjava naše greške. Parirali smo im u skoku, to je u redu, ovo ostalo – selekcija šuta, selekcija onog koga treba da napadamo pri Zvezdinom napadu, zaštita reketa od pik-en-rola… Sve to nije funkcionisalo. Iskren da budem, suzdržavam se u kritikama igrača.

http://www.aba-liga.com

Ne mogu da govorim o tome da li sam optimista ili ne. Ovdje smo samo jer smo dobro radili. Isto važi i za subotu. To je prosto. U subotu mora da bude bolje, inače odosmo za Beograd. Ne mislim da je ovo jedna od slabijih partija u posljednje vrijeme, s obzirom na kvalitet protivnika. Igramo protiv odličnog, motivisanog evroligaškog tima, koji je motivisan da brani ono što ima.

Feldin nam je dao tri od četiri trojke iz takozvanih ,,jedan na jedan“ situacija, odnosno izlaska iz pik-en-rola. To ne može tako. Nijesam primijetio da su se Zvezdini centri štedili u završnici, iako su bili opterećeni faulovima. Igrali su tvrdo. I onda se naši hvataju za glavu… Koš-faul situacije nijesmo praktično imali. E to treba da učimo od Zvezde. Oni su to naučili u Evroligi.

O Gibsonu ću da pričam kad se sve završi. Niko nije povrijeđen, svi su zdravi koji istrči na teren, što se mene tiče. Igramo protiv evroligaških centara, a bekovska linija bi morala da traži za Lendrija situacije u kojima je najbolji. Razgovaraćemo o tome na sastanku u subotu. Ali je Lendri bio pravi kad se lomio. Mnogo je važan za nas, kao i Zoran Nikolić.“

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.