Alimpijević: Želimo seriju ponovo u Beogradu

autor: J. KOCEV

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević džentlmentski je čestitao navijačima, i svim ljubiteljima košarkaškog kluba Budućnost na novom trijumfu i vođstvu od 2-1 u finalu Plej ofa ABA lige. Strateg crveno-bijelih takođe je naglasio da je njegov tim u više navrata bio u ovakvim situacijama, kada se utakmica odlučuje na jednu loptu, i da hladna glava donosi prevagu na stranu pobjednika:

Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde mts:

http://www.aba-liga.com

„Fenomenalna atmosfera je viđena u ,,Morači“. Čestitam navijačima, nosili su svoj tim do pobjede. Nije atmosfera presudila. U subotu nas čeka novi dan, uradićemo sve da pobijedimo. Na najteži način moraćemo doći do pete utakmice. Više puta ove sezone smo pokazali da možemo da dođemo do pobjede u teškim momentima. Budućnost Voli je već viđena za osvajanje trofeja, mi se grčevito borimo za peti meč… Pod pritiskom smo i mi i oni. Zaista ne vjerujem da regionalna publika više očekuje da titulu osvoji Budućnost Voli. Nije ovdje riječ o životu i smrti…

Mislim da sve utakmice na jednu loptu odlučuje hladna glava. Teško je ulaziti u detalje. Moramo da uradimo pravu stvar za subotu, da preguramo noć i oporavimo se. Želimo seriju ponovo u Beogradu. Apsolutno mislim da nam je nedostajalo malo sportske sreće, a suđenje neću komentarisati.

Vidjećemo o nastupu Antića… Imam 12 momaka u koje vjerujem, ukoliko bude prirodno priključiće se ekipi.“

Džejms Feldin, igrač Crvene zvezde mts:

http://www.euroleague.net/

„Bila je to utakmica sa dobrim fazama igre oba tima. Jasno je svima koliko je i jednima i drugima bitno da dođu do pobjede. Što se posljednjih momenata meča tiče, nije nam problem bila buka u dvorani, navikli smo. Previše smo griješili u posljednja tri minuta. To je lekcija, aliimamo dan da se pripremimo i da se pobrinemo da se greške ne ponove. Vjerujem u pobjedu.“

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.