Stršljen ubjedljiv pred mečeve odluke

autor: J. KOCEV

Košarkaši Stršljena savladali su na svom terenu ekipu Mogren basketa sa 120:66. bio je to duel pretposlednjeg kola Prve B LIGE za sezonu 2017/2018. Nije baš sve sjajno izgledalo po domaćina na kraju prve četvrtine, u kojoj je Mogren bio skroz ravnopravan rival. Nakon deset minuta Gusinjani su vodili sa 22:20.

Već u drugom periodu Rugovac i saigrači preuzimaju stvar u svoje ruke i sa 32:13 rješavaju taj dio igre u svoju korist, što znači da nakon 20 minuta imaju 21 poen prednosti. Što se gostiju tiče treba istaći sjajnu igru sve boljeg i boljeg Sergeja Milanka, čiji je napredak iz utakmice u utakmicu evidentan. Podsjećamo krilni igrač je 2002. godište i pred njim je ukoliko nastavi sa ovakvim izdanjima lijepa perspektiva.

Vratimo e domaćinu i pobjedniku ovog duela, koji je nakon povreda nekoliko igrača konačno došao do situacije da se vrati u najbolju formu, pred mečeve odluke kada je ova sezona u pitanju.

Naime tim Gorana Todića će naredne sedmice igrati dvomeč sa poslednjim timom iz ERSTE lige Studentskim centrom za preostalo mjesto u Prvoj A ligi naredne sezone.

Biće tada bitan svaki poen, jer neće ulogu igrati sama pobjeda, već koš količnik i biće jako zanimljivo ko će u stvari dogodine biti 10. učesnik najboljeg klupskog takmičenja u državi.

Najefikasniji igrač meča bio je Dominik sa 31. poenom, pratili su ga Radončić sa 17 i Rugovac sa 16 poena. Kod gostiju Milanko je upisao 14, Aranitović je dodao 11, Cebalović i Popović su takođe bili dvocifreni sa po deset poena.

STATISTIKA:

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.