Četvrta pobjeda Podgorice nad Nikšićanima, dabl-dabl Đorđevića

autor: J. KOCEV

Košarkaši Podgorice savladali su u svom gradu MNE tim iz Nikšića sa 63:51 u utakmici 19. kola Prve B lige CG. Bolje su susret počeli gosti, koji su prvi period otvorili sa +5 (6:11), ali od tada kontrolu rezultata i igre preuzima domaći sastav.

Prvi period protekao je u izjednačenoj borbi, dok su nakon 20 minuta Đorđević i saigrači imali +11 (33:22) i tako puni samopouzdanja otišli na odmor.

Nikšićani visokom petorkom napadaju protivnika u nastavku i stižu do poravnanja (38:38), ali nakon tajm autra trenera domaćih Radovića postoji samo jedan tim na terenu.

Brzo je ekipa Podgorice otišla na +14 (59:45) i od tada pa do kraja domaćin brzom igrom, koristeći veliki broj grešaka gostiju u organizaciji napada sigurno privodi meč kraju.

Najbolji akter susreta bio je plaj Podgorice Nikola Đorđević sa 15 poena i 11 asistencija. Kod gostiju se istakao Pavle Milić sa 18 poena i sedam skokova.

STATISTIKA:

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.