Džikić: Nedostajala agresivnost, Zdovc: Nadam se finalu

autor: J. KOCEV

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić nije bio raspoložen za priču tokom pres konferencije što je i logično na osnovu onoga što su njegovi puleni pokazali na parketu, dok je njegov kolega na klupi Cedevite Jure Zdovc bio vidno zadovoljan.

Aleksandar Džikić

Izvor: ABA/Budućnost Voli

Aleksandar Džikić

– Čestitam Cedeviti na pobedi. Nisam zadovoljan prikazanim. Nismo bili dovoljno agresivni i čvrsti u odbrani, nismo igrali onako kako smo se dogovorili u napadu. Dugo smo držali loptu u rukama, bili statični i na taj način olakšavali posao odbrani rivala. Morali smo da igramo sa mnogo više rotacije, mnogo brže, ali sada je kasno. Sada je kasno da pričamo o duelu koji je ostao iza nas i u kojem nismo pružili ono što zaista umemo i možemo. Ono čime mogu da budem zadovoljan je činjenica da smo pokazali karakter. Borili smo se do kraja. Uspeli smo u samoj završnici da svedemo deficit sa 18 na pet poena. Očekuje nas odlučujuća utakmica u Podgorici i mislim da je jasno da će pitanje pobednika rešiti nijanse. Iskreno se nadam da će te nijanse biti na našoj strani, ali sam siguram da ćemo meč u Podgorici odigrati sa mnogo više energije, agresivnosti i čvrstine – rekao je Džikić.

Sa druge strane Zdovc je zadovoljan što je njegova ekipa izdržala psihološki pritisak posle onakvog poraza u Podgorici.

– Naravno da je bilo malo straha posle onakvog poraza u Podgorici. Postojala je bojazan da se neuspeh ne odrazi na psihologiju igrača, ali na svu sreću to se nije desilo. Jako sam zadovoljan igrom u odbrani. Seriju kojom smo rešili pitanje pobednika ostvarili smo velikom dozom agresivnosti i čvrstine, kao i poenima iz tranzicije. Dobro smo otvorili i treću deonicu, ali smo dozvolili rivalu da ozbiljno zapreti u samoj završnici. Bio nam je ovo sedmi međusobni duel u ovoj sezoni, tako da je jasno da u osmom neće i ne može da bude iznenađenja. Očekujem jako tešku utakmicu u kojoj će psihološka stabilnost igrača imati ključnu ulogu i nadam se pobedi Cedevite.

Odlučujuća treća utakmica se igra 1. aprila u glavnom gradu Crne Gore.

IZVOR: S. JANIČIĆ (WWW.SPORTKLUB.RS)

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.