Džikić: Heroj je Lendri, hvala svima na podršci

autor. J. KOCEV

Budućnost Voli je odbranila prednost domaćeg terena u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige. U dramatičnom meču savladala je Cedevitu i za sedam dana će imati priliku da u Zagrebu riješi sve dileme.

“Prije svega želim da čestitam Cedeviti, koja je odličan rival. Igrai smo sa njima dosta puta ove sezone. Nema tu šta da te puno iznenadi, sem individualnog kvaliteta Nikolsa i Čerija, koji su to večeras dobro radili. U nekim momentima smo izgledali vrlo dobro, u nekim momentima u odbrani smo bili mekši nego što bih ja volio.

FOTO: ABA LIGA

Bili smo i nedorečeni u igri jedan na jedan. Oni jesu pogađali teške šuteve, svaka čast, ali generalno moramo bolje u Zagrebu da bi dobili, rekao je Aleksandar Džikić.

Trener “plavih” se potom osvrnuo I na podršku sa tribina. Navijači su ga skandiranjem “izvukli” iz tunela.

“Pomogli su nam, hvala im. Ako je vjerovati ovim ljudima, kažu mi da odavno nije bilo ovako. Nisam ja bitan, ja sam na margini, meni je drago da se stvorio odnos igrača i navijača.

To je najvažnije, a ne ja. Naravno, hvala im i na podršci koju su meni dali. Izgurali su me iz tunela, da se obratim ljudima i to je to”.

Iako je Nemanja Gordić riješio meč, heroj je drugi igrač.

“Heroj je Kajl Lendri, tražio jeda igra. Došao je i rekao hoću da igram. Igrao je sedam minuta, za vas to možda izgledalo malo, ali je to pomoglo da se Zoran Nikolić sabere, jer je napravio neke poteze sa manje fokusa”, zaključio je Džikić.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.