Prva pobjeda Centra, poraz za Montenegro

autor: J. KOCEV

Košarkaši Centra iz Bijelog Polja upisali su prvu pobjedu u ovogodišnjoj IDEA kadetskoj super ligi Crne Gore. Izabranici Gorana Popovića savladali su nikšićki Montenegro rezultatom 71:64. Prednost domaćina iz prve četvrtine, ispostavila se ključnom za ovaj trijumf, a gosti tokom cijele sezone imaju probleme sa povredama i izostasncima, pa je i ovog puta nikšićki sastav u znatno velikoj mjeri rezultatski posustao.

To svakako ne umanjuje pobjedu domaćima, koji su imali četiri igrača sa dvocifrenim brojem poena, naspram dvojice iz gostujućeg sastava.

Taj dvojac ipak je postigao ogromnu većinu (48). Poeni Montenegra u najvećoj mjeri su zasluga Milatovića (27), povratnika nakon povrede i Aleksića (21), koji su bili ubjedljivo najraspoloženiji igrači na parketu za tim Bojana Nikolića. 

FOTO: KK CENTAR

Počeli su domaći bolje ovaj susret i sa +7 završili prvi period u svoju korist, a u drugom kvartalu stekli dodatnih +10 preko standardno najboljeg Kljajevića, no ovog puta podršku je imao prije svega u Karišiku i Ćetkoviću.

Visokih +17 činilo se nedostižnim za Nikšićane, ali Montenegro je ekipa koja se nikada ne predaje, pa je nakon 3. kvartala prednost Bjelopoljaca bila smanjena za deset poena.

U poslednjem periodu gosti su stekli na kraju +2, što je bilo nedovoljno da se napravi preokret.

Strijelci:

CENTAR: KLJAJEVIĆ 16, DIZDAREVIĆ 9, KARIŠIK 13, ĆETKOVIĆ 14, VASIĆ 9, DRNDAR 10.

MONTENEGRO: MILATOVIĆ 27, ALEKSIĆ L. 21, PAPOVIĆ 5, PJEŠČIĆ 6, ALEKSIĆ I. 2, LALATOVIĆ 1, DAKOVIĆ 2.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.