Anagastum bolji od Danilovgrada, meč završen igrom 4 na 4

autor: J. KOCEV

Još jedan dramatičan susret odigrali su košarkaši Danilovgrada i Anagstuma. Ovog puta derbi se igrao u Nikšiću, a slavili su domaći rezultatom 76:73. Bio je to duel 23. kola Prve lige za juniore. Domaćin je krenuo prilično sigurno, pa je prednost tima Nemanje Grabovice iznosila nakon prvog perioda +7 (24:17). Drugi kvartal pripao je gostima, pa je domaći tim sa +2 otišao na 15-minutnu pauzu. Neriješen ishod imali smo nakon 3. perioda, a neizvjesnost je trajala do samog kraja.

http://superkosarka.com

Nešto što je pokvarilo utisak sa ove utakmice jeste isključenje velikog broja igrača oba tima na 25 sekundi do kraja utakmice. Dogodilo se naime prvo koškanje između Đukanovića i Rašovića, da bi potom skoro svi igrači sa klupe nedozvoljeno ušli na teren, pa su sudije morale isključiti sve vinovnike u ovom zaista nemilom događaju za naš sport.

Utakmica je privedena kraju igrom 4 na 4, a Anagastum je uspio da se revanšira neugodnom rivalu za poraz iz prvog kruga takmičenja.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.