Džikić: Mladi igrači su shvatili da mogu mnogo

autor: J.K.

Ostvareni rezultati košarkaša Budućnosti su premašili očekivanja sa početka sezone. Međutim, momci koje vodi Aleksandar Džikić ne žele da stanu.

Aleksandar Džikić

Izvor: ABA, Budućnost Voli

Aleksandar Džikić

Svesni da sledi završnica sezone odlučni su u nameri da se bore do poslednjeg atoma snage, kako za trofej u ABA ligi, tako i za trofej u Crnoj Gori. U ponedeljak uveče moraju da pobede FMP kako bi sačuvali mesto broj dva i prednost domaćeg parketa u polufinalnim duelima sa Cedevitom.

“Mnogo utakmica mi sada prolazi kroz glavu kada pričamo o Evropi. Bilo je sjajnih partija, ostvarili smo rezultat kojim zaista moramo da budemo zadovoljni. Stigli smo među osam najboljih ekipa u Evrokupu i to je zaista ogroman uspeh” rekao je Džikić.

“Mnogo puta sam rekao, mladi igrači su shvatili da mogu da igraju na pobedu protiv ekipa iz najužeg kruga favorita Evrokupa i to je izuzetno bitno. Sada smo u situaciji da će u polufinalu Evrokupa najverovatnije biti tri ekipe protiv kojih smo igrali ove sezone, a možda i četiri! To sve govori o našim rezultatima. Bitan je kontinuitet rada. Moramo da unapredimo sve što je do sada urađeno dobro, a da eliminišemo uočene nedostatke”, naglasio je Džikić.

Strateg Budućnosti je naglasio da će ekipa u svakom meču ići na pobedu i da je sada fokus na meču koji sledi protiv FMP Železnika.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.