Đorđeviću nova pobeda, Srbi zapaženi

autor: J.K.

Košarkaši Bajerna, koje sa klupe predvodi srpski selektor Aleksandar Đorđević, savladali su u 24. kolu nemačkog šampionata Miteldojčer sa 111:91.

Aleksandar Saša Đorđević

Izvor: Alex Grimm/Getty Images

Najefikasniji u Đorđevićevom timu je bio bivši centar Crvene zvezde Majk Cirbes sa 16 poena, dok ga je pratio Stefan Jović sa pola koša manje, šest skokova i sedam asistencija. Nihad Đedović je ubacio 14 poena, a Vladimir Lučić četiri, uz dve asistencije. 

U timu Miteldojčera, koji vodi crnogorski trener Igor Jovović, najbolji je bio još jedan srpski igrač – Đorđe Drenovac sa 23 poena. Đorđe Pantelić je ubacio četiri poena uz osam skokova. 

Bajern je prvi na tabeli sa 22 pobede i jednim porazom, a ukupno 44 boda, dok je Miteldojčer na poziciji broj 14, sa sedam pobeda i 14 poraza. 

Prvi pratilac Bavaraca, tim Albe, pobedio je u nedelju u Bremerhavenu 99:85, Ludvigzburg je kao gost nadigrao Gotu sa 89:72, uz 16 poena Save Lešića za poraženi tim. 

Bon je deklasirao Jenu sa 102:80, a Brose Bamberg na strani Ulm sa 90:67. 

 

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.