Crnogorski kadeti na turniru u Zrenjaninu

autor: J. KOCEV

Četvrti po redu košarkaški turnir mlađih kategorija “Petrovgrad Basketball U16 Cup” biće održan u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu od 16. do 18. marta.

Zrenjanin će imati tu čast da, između ostalih, ugosti kadetske timove velikana evropske košarke kao što su Real Madrid, Fenerbahče i Lokomotiva iz Kubana. Posetioci će imati priliku da na delu vide buduće asove evropske i svetske košarke, kao i da pomognu oboleloj deci kroz humanitarni karakter turnira.

Na turniru koji se održava u organizaciji KK Petrovgrad iz Zrenjanina, a pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina i generalnim sponzorstvom kompanije GOMEX, pored domaće ekipe Petrovgrada i Partizana učestvovaće i Real Madrid, Fenrbahče, Lokomotiva iz Kubana, Stella Azzura iz Italije, kao i mlade reprenzetacije Crne Gore i Rumunije.

Zvaničan program počinje u petak u 14:30 utakmicom između turskog Fenerbahčea i selekcije Rumunije, dok se posle zvanične ceremonije otvaranja od 19:30 očekuje duel Partizana i Real Madrida. Finalna utakmica biće odigrana u nedelju od 20h u Kristalnoj dvorani.

Ono najlepše što krasi ovaj turnir od samog početka jeste i njegov humanitarni karakter. Ulaznice za utakmice se ne naplaćuju, a svaki posetilac može donirati određeni iznos kao naknadu za ulaz.

Sav prihod od donacija namenjen je fondu Humanitarne organizacije “Zajedno za život” koja pomaže deci u procesu lečenja u zemlji i inostranstvu, kao i njihovim roditeljima.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.