ABA: Mornar na +31 pred Ostende i Zvezdu

autor: J.K.

Košarkaši Mornara pobedili su MZT u poslednjem kolu ligaškog dela ABA lige sa 106:75. Meč je bio lišen rezultatskog značaja jer su Barani ranije sa četvrtog mesta obezbedili plasman u polufinale, a MZT ispao iz elitnog društva ako liga ne bude proširena.

MornarIzvor: ABA, Mornar/MEDIA Pro

U takvoj situaciji trener Mornara Mihailo Pavićević je isprobavao taktičke zamisli za revanš meč protiv Ostendea u osmini finala FIBA Kupa Evrope koji je na programu u sredu i za početak polufinalne serije sa Crvenom zvezdom.

Podsećanja radi, u pomenutim duelima Mornar će biti oslabljen neigranjem Uroša Lukovića jednog od najboljih igrača ABA lige u sezoni koja je u toku.

Mornar je želeo da takmičenje u ABA ligi završi trijumfalno, sa mnogo više motiva je ušao u meč u odnosu na ekipu MZT Skoplja koja je nedavno osvojila Kup Makedonije i na kraju slavio sa više nego ubedljivih 106:75.

Najefikasniji u sastavu Mornara bili su Pavić sa 25, Ros sa 15, Vranješ sa 14 i Mugoša sa 13 poena. Kod MZT-a bolji od ostalih bili su Simonovski sa 27 i Lalić sa 22 poena.Pobedom nad MZT Skopljem Mornar je napravio dobru uvertiru za revanš sa belgijskim Ostendeom koji je na programu u sredu i na kojem će Barani pokušati da nadoknade minus od 13 poena iz prvog meča i stignu do četvrtfinale FIBA Kupa Evrope.Olimpija je u Ljubljani bila bolja od Zadra sa 90:85. “Zmajčeki” i Hrvati su sezonu završili sa identičnim učinkom 10-12.

IZVOR: SPORT KLUB

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.