Džikić: Jedan posjed odlučio pobjednika

autor: J. KOCEV

Budućnost VOLI odirala je sjajan meč u Turskoj, protiv nekadašnjeg Evroligaša Darušafake. Izabranici Aleksandra Džikića poraženi su 57:54, a utakmicu je odlučila trojka Vilbekina u poslednjem minutu susreta. Trener “plavih” imao je razloge za zadovljstvo, iako je njegov tim u ovom trenutku desetkovan, zbog nekoliko igrača, koji vuku povrede tokom većeg dijela sezone:

“Igrali smo dobru utakmicu. Uprkos porazu, zadovoljan sam izdanjem naših igrača. Utakmica na jedan posjed protiv Darušafake, to je zaista, zaista dobro, posebno ako se zna u kakvoj smo situaciji. Fiba prozori, praktično smo bez treninga bili 8-10 dana.

http://www.aba-liga.com

Došli smo na utakmicu u Istanbul protiv veoma jakog protivnika, čiji trener je takođe jako dobar i priznat stručnjak. Došli smo da se takmičimo i damo sve od sebe. Dobili smo dvije četvrtine, Vilbekin je ubacio taj pobjednički šut i to je to. Razumijem da su oni favoriti, dali smo sve od sebe, ponosan sam jer smo pokušavali do kraja. To je najvažnije.”

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.